قدم صفر طراحی گرافیک برای مبتدیان

ملزومات طراحی گرافیکی چیست؟ در صنعت طراحی گرافیکی از چه نرم‌افزارهایی استفاده می‌شود؟ بهترین نرم‌افزار طراحی گرافیکی چیست؟ با توجه به گسترش صنعت تبلیغات در فضای مجازی و بهره بردن بسیاری از کسب و کارها از طراحی‌های گرافیکی، بسیاری از افراد نیز به فعالیت در این زمینه علاقمند هستند. اگر شما نیز به طراحی‌های گرافیکی علاقمند شده‌اید، بهتر است پیش از هر چیز با ملزومات طراحی گرافیکی آشنایی کامل داشته باشيد. براي آشنايي با اين ملزومات با ما در وب سایت طرح پیچ  همراه شويد.

ملزومات طراحی گرافیکی چیست ؟

هر شخصی برای به انجام رساندن وظایف خود به ابزارهایی نیاز دارد. طراحان گرافیکی نیز برای خلق طرح‌های شگفت‌انگیز علاوه بر مهارت و تجربه، به ابزارها و ملزوماتی نیاز خواهند داشت. واضح است که اولین و مهم‌ترین ملزومات طراحی گرافیکی تبلت، تلفن همراه هوشمند و یا یک رایانه برای طراحی است. ابزارآلات دیگر از جمله نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی با استفاده از این وسایل به کار گرفته می‌شوند. علاوه بر نرم‌افزار و یک سیستم جهت کار با آن، به کاغذ و قلم نیز نیاز خواهید داشت. شاید از نیاز به قلم و کاغذ متعجب شوید؛ اما بهتر است بدانید بسیاری از طراحان گرافیکی کار خود را با طراحی‌های ابتدایی بر روی کاغذ شروع مي‌كنند.

برخي از طراحان نیز طراحي با قلم‌هاي هوشمند بر روي تبلت خود را ترجيح می‌دهند. اما اگر تبلت و قلم هوشمند ندارید، و یا به طراحی بر روی صفحه شیشه‌ای تبلت علاقه‌ای ندارید، استفاده از قلم و کاغذ بهترین انتخاب شما خواهد بود. با طراحی بر روی کاغذ می‌توانید اطمینان داشته باشید که ایده‌ی ابتدایی برای طراحی شکل‌های مورد نیاز خود را خواهید داشت.

علاوه بر این، می‌توانید تمام طراحی‌های خود را بر روی کاغذ محدود کنید و با استفاده از قلم‌ها یا کاغذهای مخصوص طراحی‌های بی‌نظیری را خلق کنید. در هر صورت بهتر است پیش از شروع کار طراحی یا یادگیری تکنیک‌های مربوط به آن، ملزومات طراحی گرافیکی که به آن‌ها اشاره شد را تهیه کنید. در ادامه به بررسی یکی از مهم‌ترین ملزومات طراحی گرافیکی ، یعنی انواع نرم‌افزارهای موجود برای طراحی گرافیکی خواهیم پرداخت.

بهترین دوره‌های رایگان گرافیک را در وب سایت طرح پیچ ببینید.

محبوب‌ترین نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی را بشناسید

همان‌طور که در بخش قبل گفتیم، یکی از مهم‌ترین ملزومات طراحی گرافیکی استفاده از انواع نرم‌افزارهای موجود برای طراحی گرافیکی است. با استفاده از نرم‌افزارهای موجود مي‌توانيد طرح‌هاي خود را با استفاده از ابزارهاي مختلف خلق كرده و جلوه ويژه‌ای به آن ببخشید. نرم‌افزارهای گوناگونی برای طراحی گرافیکی در بازار وجود دارند که هر یک مزایا و معایب خود دارند.

به عنوان یک طراح گرافیک بهتر است با همه این نرم‌افزارها آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید بهترین را برای انجام کار خود انتخاب کنید. گاهی نیز ممکن است مجبور شوید از چندین نرم‌افزار برای طراحی‌های خود بهره ببرید. برخی از محبوب‌ترین و واجب‌ترین نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی عبارت‌انداز:

ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)

یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین نرم‌‌افزارهای موجود برای طراحی گرافیکی و ویرایش فایل‌های تصویری نرم‌افزار ادوبي فتوشاپ (Adobe Photoshop) است. این نرم‌افزار آنچنان محبوب و رایج است که ممکن نیست به عنوان یک کاربر کامپیوتر با آن آشنایی نداشته باشید. نرم‌افزار فتوشاپ آنچنان در ویرایش تصاویر و ایجاد تغییرات دلخواه قدرتمند عمل می‌کند که این کار مشکل بسیار آسان و سریع به نظر خواهد رسید. یادگیری فتوشاپ کار مشکلی نیست و می‌توان با استفاده از آموزش‌های بسیار در فضای مجازی نحوه کار با هر یک از ابزارها را به راحتی آموخت. مسئله‌ای که در یادگیری فتوشاپ حائز اهمیت است تمرین و کسب تجربه است.

با تمرین بسیار و خلق طراحی‌های گوناگون با این نرم‌افزار مهارت بیش‌تری را نیز کسب خواهید کرد. البته فتوشاپ معمولا به عنوان اصلی‌ترین نرم‌افزار طراحی گرافیکی استفاده نمی‌شود. اما تمام طراحان بهتر است پیش از یادگیری هر چیز ابتدا با نحوه کار با این نرم‌افزار آشنا شوند. یکی از مزایای بسیار مهم فتوشاپ که برای طراحان بسیار کاربردی است، ارتباط آن با ادوبی ایلوستریتور است. در واقع می‌توانید با راحتی هر چه تمام‌تر فایل‌های خود را از فتوشاپ به ایلوستریتور و یا بالعکس منتقل کنید. در ادامه به معرفی نرم‌افزار ادوبی ایلوستریتور نیز خواهیم پرداخت.

ادوبی ایلوستریتور (Adobe Illustrator)

از دیگر ملزومات طراحی گرافیکی ، نرم‌افزار ادوبي ايلوستريتور (Adobe illustrator) است. ایلوستریتور نرم‌افزاری دیگر از شرکت ادوبی برای طراحی گرافیکی و خلق تصاویر شگف‌انگیز است. یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های این نرم‌افزار استفاده از تصاویر بر پایه وکتور یا همان بردار است. در واقع این نرم‌افزار به جای استفاده از پیکسل‌ها از بردارها یا همان وکتورها بهره می‌برد.

مزیت استفاده از وکتورها به جای پیکسل‌ها در این است که با افزایش سایز تصاویر کیفیت آن‌ها هیچ تغییری نخواهد کرد. به همین دلیل ایلوستریتور یکی از بهترین نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی برای طراحی لوگو و پوستر است. بسیاری از طراحان گرافیکی استفاده از ایلوستریتور را برای طراحی‌های خود به استفاده از نرم‌افزارهای دیگر ترجیح می‌دهند. از دیگر مزایای این نرم‌افزار ارتباط راحت آن با فتوشاپ است.

ادوبی ایندیزاین (Adobe Indesign)

اگر قصد دارید در زمینه صفحه‌آرایی و طراحی صفحات مجلات، بروشور‌ها و کتاب‌ها فعالیت کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از نرم‌افزار ادوبی ایندیزاین است. ادوبی ایندیزاین یکی از بهترین نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی در زمینه صفحه‌آرایی است. این نرم‌افزار در واقع نرم‌افزاری برای پردازش کلمه است. به همین جهت در این نرم‌افزار می‌توانید به راحتی متن و کلمه را ترکیب کرده از ویژگی‌هاي منحصر به فرد آن برخوردار شويد. البته ابزارهاي توليد اشكال گرافيكي در اين نرم‌افزار به اندازه كافي قدرتمند نيستند. اما براي صفحه‌آرايي و طراحي بروشور مي‌توانيد از ادوبی ایندیزاین بهره ببرید.

اتودسک تری دی مکس (Autodesk 3D Max)

یکی دیگر از محبوب‌ترین نرم‌افزارها در زمینه طراحی گرافیکی نرم‌افزار تری دی مکس از شرکت اتودسک است. اگر قصد طراحی مدل‌هاي سه بعدي را به صورت تخصصي داريد پیشنهاد ما به شما استفاده از اتودسک تری دی مکس است. این نرم‌افزار ابزاری عالی برای تولید مدل‌‌ها، پویانمایی‌ها، تصاویر و حتی بازی‌های سه بعدی است. با استفاده از قابلیت‌های گوناگون و ویژگی‌های منحصر به فرد این نرم‌افزار دیگر هیچ نگرانی بابت طراحی‌های سه بعدی خود نخواهید داشت.

کورل درا (Corel Draw)

یکی دیگر از ملزومات طراحی گرافیکی نرم‌افزار قدرتمند کورل درا است. این نرم‌افزار از هر دو مد پیکسلی و برداری پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل استفاده از آن می‌تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای شما برای طراحی‌هاي گوناگون باشد. كورل درا علاوه بر استفاده از تصاوير مبتني بر وكتور از ابزارهاي بسيار قدرتمندي نيز بهره‌مند است كه ممكن است نتوانيد مانند آن‌ها را در نرم‌افزارهاي ديگر بيابيد. يكي از ابزارهاي قابل توجه در اين نرم‌افزار ابزار Alignment guide است كه به طراح براي تشخيص محل قرارگيري عناصر مختلف كمك خواهد كرد.

اتودسك مایا (Autodesk Maya)

از ديگر نرم‌افزارهاي بسيار قدرتمند در زمينه طراحي گرافيكي نرم‌افزار مايا است. اين نرم‌افزار به صورت مخصوص براي طراحي مدل‌هاي سه بعدي در اختيار طراحان قرار داده شده است. اين نرم‌افزار از سوي شركت اتودسك به بازار عرضه شد و بر روي سيستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و میکنتاش قابل اجرا است.

بلندر (Blender)

از دیگر نرم‌افزارهای بسیار قدرتمند و کاربردی در زمینه طراحی‌های گرافیکی می‌توان به بلندر اشاره داشت. بلندر نرم‌افزاری متن باز و آزاد است که در زمینه طراحی‌ مدل‌های سه بعدی و همچنین گرافیک سه بعدی استفاده می‌شود. می‌توانید از ابزارهای قدرتمند این نرم‌افزار برای شبیه‌سازی مایع، سطوح مختلف، قسمت‌های پوستی کاراکترها، جان دادن به کاراکترها و اشیاء داخل پروژه و دیگر موارد شبیه‌سازی استفاده کرد.

لایت ویو تری دی (Lightwave 3D)

نرم‌افزار لایت ویو تری دی از دیگر ملزومات طراحی گرافیکی است که توسط شرکت Newtek گسترش یافت. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید به راحتی تصاویر سه بعدی طراحی کرده و آن‌ها را به انیمیشن نیز تبدیل کنید. از این نرم‌افزار به صورت وسیع در صنعت طراحی گرافیکی، انیمیشن، کارتون، افکت‌های مرئی و بازی‌های ویدئویی استفاده می‌شود. می‌توانید از این نرم‌افزار در سیستم عامل‌های ویندوز و مکینتاش استفاده کنید.

گیمپ (Gimp)

از دیگر نرم‌افزارهای بسیار محبوب در زمینه طراحی گرافیکی نرم‌افزار گیمپ است. این نرم‌افزار با در اختیار داشتن رابط کاربری بسیار آسان و جذاب یکی از بهترین گزینه‌ها برای تازه کاران در صنعت طراحی گرافیکی است. علاوه بر این، گیمپ ابزاری فوق‌العاده برای ویرایش تصاویر و همچنین طراحی اشکال گرافیکی است. از دیگر ویژگی‌های برجسته این نرم‌افزار می‌توان به کم حجم بودن آن اشاره داشت.

در واقع این نرم‌افزار جایگزینی بسیار مناسب برای فتوشاپ خواهد بود. گیمپ را می‌توانید به صورت پیشفرض در سیستم عامل‌های اوبونتو مشاهده کنید. اگر هم از سیستم عامل‌هاي ديگري استفاده می‌کنید می‌توانید به راحتی این نرم‌افزار کم حجم را بر روی رایانه خود نصب کنید.

آنچه در مقاله قدم صفر طراحی گرافیک برای مبتدیان خوانید

همان‌طور که در مجله آنلاین طراحی گرافیک خواندید، ابزارهای بسیاری هستند که طراحان گرافیک تازه کار باید با آن‌ها آشنایی کافی داشته باشند. از جمله ملزومات طراحی گرافیکی می‌توان به تلفن همراه هوشمند، تبلت و یا رایانه اشاره داشت. علاوه بر این طراحان گرافیک تازه کار باید با نرم‌افزارهای محبوب طراحی گرافیکی نیز آشنایی داشته باشند. برخی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی عبارت است از فتوشاپ، ایلوستریتور، بلندر، گیمپ، ایندیزاین، مایا، تری دی مکس، و کورل درا. با استفاده از هر یک از این نرم‌افزارها می‌توانید طراحی‌های شگفت‌انگیزی را خلق کرده و از طراحی گرافیکی لذت ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)

Table of Contents

تعرفه انجمن طراحان گرافیک 1403
تعرفه انجمن طراحان گرافیک 1403
مارس 9, 2024

تعرفه طراحی گرافیک برای طراحان گرافیک را سالیانه انجمن طراحان گرافیک ارائه می‌دهد. همانطور که

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *