گرافیک چیست؟

حتماً شما هم به این موضوع فکر می‌کنید که گرافیک چیه یا گرافیک یعنی چه؟ در پاسخ به چنین سوالاتی باید گفت گرافیک در واقع ثبت اثری است که شما با دیدن آن می‌توانید منظور طراح را متوجه شوید. یعنی طراح اثر توانسته با تصاویر و اشکال و رنگ‌های مختلف منظور خود را به ثبت برساند. توضیح گرافیک به نقاشی و طراحی‌های مختلف برمی‌گردد که می‌تواند آثاری جذاب را خلق کند. گرافیک انواع مختلفی دارد و بر همین اساس کاربردهای متفاوتی نیز خواهد داشت که قصد داریم در ادامه این مطلب به انواع و کاربردهای گرافیک در رایانه و دنیای دیجیتال اشاره کنیم، پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

کاربرد گرافیک چیست؟

با توجه به اینکه گرافیک هنر استفاده از رنگ‌ها و اشکال مختلف است، بنابراین طبیعی است که کاربردهای فوق العاده هم در دنیای اطراف ما داشته باشد. مواردی که در ادامه این مطلب خواهید خواند همگی از کاربردهای بهره‌وری از هنر گرافیک است:

  • تمام تبلیغاتی که در دنیای مجازی یا رسانه‌ها می‌بینید به طراحی گرافیکی نیاز دارند.
  • بازی‌هایی که در گیم نت‌ها انجام می‌دهید یا با استفاده از پلی استیشن یا گوشی تلفن مشغول به انجام آنها هستید همگی وابسته به گرافیک هستند.
  • در اکثر مواقع برای طراحی بسته‌بندی‌ انواع محصولات و کالاها از گرافیک استفاده می‌شود.
  • برنامه کودک یا انیمیشن‌های جذاب و فوق العاده که پر از رنگ و لعاب و طرح‌های زیبا هستند برگرفته از هنر گرافیک‌ هستند.

تعریف گرافیک به یونانیان باستان برمی‌گردد؛ چرا که آنها با اشکال و رنگ‌های مختلف تصاویری را ثبت می‌کردند و این نقاشی‌ها از گذشته تاکنون نسل به نسل گشته تا در کل دنیا رواج پیدا کند و امروزه به عنوان یکی از پردرآمدترین هنرها برای افراد باشد. شما می‌توانید با استفاده از کاربردهای مختلف گرافیک به این هنر زیبا مشغول شوید و درآمد میلیونی داشته باشید. همچنین اگر در یکی از حوزه‌های مختلف مشغول به تولید و ارائه خدمات هستید و به تبلیغات نیاز دارید از طراحان گرافیک کمک بخواهید تا در این راه شما را یاری کنند.

انواع گرافیک متناسب با کاربردهای آن

اکنون اگر از شما بپرسند گرافیک به چه معناست قطعاً می‌گویید گرافیک از معنای واژه یونانی نگاشتار گرفته شده که به معنی طرح زدن یا نقاشی کردن است. اما باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که هنر گرافیک دیگر مثل گذشته نیست بلکه آنقدر ارتقا یافته و در نحوه انجام آن پیشرفت‌هایی صورت گرفته که در همه جوامع آن را به صورت رسمی می‌شناسند و در حوزه‌های مختلف به کار می‌گیرند. انواع گرافیک به شرح زیر است:

  • گرافیک کامپیوتری یا رایانه‌ای

حتماً برای شما هم سوال پیش آمده که گرافیک رایانه‌ای چیست؟ این نوع گرافیک در زمینه طراحی انواع تصاویر دیجیتالی انجام می‌شود که به دنبال آن تصاویر سه بعدی و انیمیشن‌ها و طراحی و خلق اشکال هنری با رنگ‌های مختلف می‌آیند. گرافیک رایانه‌ای شرایطی را فراهم آورده که بتوان از طریق برنامه‌های مختلف بر روی سیستم کامپیوتر مثل فتوشاپ بهترین طراحی‌ها را انجام داد. برای آموزش رشته گرافیک در دانشگاه هم از گرافیک رایانه‌ای یا کامپیوتری استفاده می‌کنند که شما هم اگر دانشجوی این رشته باشید چند واحد را به صورت عملی خواهید گذراند که نحوه طراحی با رایانه را برای انواع تصاویر گرافیکی خواهید آموخت.

  • گرافیک وب یا دیجیتال

آیا می‌دانید گرافیک دیجیتال چیست؟ گرافیک وب یا دیجیتال به ثبت و خلق تصاویر و طراحی‌هایی می‌انجامد که در وب سایت‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شوند. این طراحی‌ها شامل انواع آیکون‌ها، بنرها، لوگوها، تصاویر پس زمینه و المان‌های تزیینی و غیره می‌شود. هنر خلق تصاویر و نقاشی‌های منحصر به فرد و یونیک کار بسیار سختی به نظر می‌رسد چرا که نباید از هیچ چیز دیگری کپی شده باشد؛ اما الهام گرفتن از آثار دیگر می‌تواند موجب خلق تصاویر شگفت انگیز شود.

  • گرافیک صنعتی

مشاغل و صنایع مختلفی در جامعه و جهان امروز ما وجود دارند که به تبلیغات و بازاریابی نیاز داشته و به شدت نیازمند طراحان گرافیک هستند. گرافیک صنعتی امروزه توانسته پاسخ طراحی و تصویرسازی را در حوزه صنایع مختلف به بهترین نحو ممکن ارائه کند. از گرافیک صنعتی برای طراحی المان‌های بسته‌بندی و کارت‌های ویزیت، تبلیغات و بازاریابی، کاتالوگ‌ها و برچسب‌ها استفاده می‌شود.

  • گرافیک هنری

گرافیک هنری باعث خلق آثار هنری بسیار زیادی شده به طوری که طراحان در این زمینه توانسته‌اند با نقاشی روی بوم و استفاده از مداد آثار منحصر به فردی را خلق کنند. نمایش هنری یکی دیگر از زمینه‌های به کارگیری گرافیک هنری است. همه هنرمندان سرشناسی که در جامعه می‌شناسید که مشغول به نقاشی و طراحی‌های مختلف هستند و تابلوها و آثار هنری خود را با قیمت‌های فوق العاده به فروش می‌رسانند، در این زمینه تحصیل کرده و آموزش دیده‌اند. بنابراین جزئیات را به بهترین حالت در کنار یکدیگر می‌چینند و آثار هنری خلق می‌کنند.

  • گرافیک معماری

دسته‌بندی دیگری از گرافیک یا تصویرسازی را با عنوان گرافیک معماری می‌شناسند. بنابراین اگر از شما بپرسند معنی گرافیک چیست، قطعاً دسته‌بندی انواع گرافیک در ذهن شما نقش می‌بندد. گرافیک معماری نیز برای تصویرسازی‌های سه بعدی و نمودارهای مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته بنابراین معماران با استفاده از این هنر می‌توانند نقشه‌کشی‌ها و همه المان‌های مد نظر را که در ذهنشان نقش بسته به تصویر بکشند.

گرافیک در زندگی ما چه نقشی دارد؟

گرافیک در زندگی ما انسان‌ها تاثیر و نقش پررنگی دارد چرا که همه محصولات و کالاهایی که اطراف ما وجود دارند و یا تمام تبلیغات و بازاریابی‌هایی که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرند برگرفته از گرافیک هستند. بیشترین نقش گرافیک و تصویرسازی در زندگی ما بر اساس موارد زیر است:

  1. طراح یا گرافیست در واقع ارتباط بصری ایجاد می‌کند. استفاده از رنگ‌ها و اشکال مختلف برای برقراری ارتباط و ایجاد حس متقابل از طریق در کنار هم قرار گرفتن این موارد با هنر و سلیقه طراح آمیخته شده است.
  2. گرافیک باعث ایجاد یک هویت و برند جدید می‌شود و شرکت‌ها و تولید کنندگان مختلف از گرافیست‌های متخصص برای بازاریابی و معرفی برند و خدمات خود از آنها استفاده می‌کنند.
  3. تاثیر مستقیم در دنیای دیجیتال و چاپ دارد چرا که از طریق آن می‌توان به طراحی انواع پوستر بروشور و غیره پرداخت و آنها را به چاپ رساند یا طراحی وب را در شبکه‌های اجتماعی انجام داد.
5/5 - (1 امتیاز)

Table of Contents

طرح‌های آماده پول تیکت

تیم پول تیکت چگونه از طرح‌های آماده استفاده می‌کند؟
تیم پول تیکت چگونه از طرح‌های آماده استفاده می‌کند؟
آوریل 30, 2024

در این مقاله از سایت طرح پیچ می‌خواهیم با هدف معرفی فعالیت های تبلیغاتی پول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *